İletişim Formu

 

Bir gay annesinin yüzleşme öyküsü


Türkiye ’nin ilk aktivist gay annelerinden Sema Yakar, oğlunun eşcinsel olduğunu öğrendikten sonra yaşadığı dönüşümle VogueTürkiye ’nin ağustos sayısında yer alan Yüzleşme sayfalarında yüzleşti. Yakar’ın hayatı, 2000’in mayıs ayında, 15 yaşındaki oğlunun eşcinsel olduğunu öğrenmesiyle değişmiş. Yakar o dönem oğlunun daha önce olmadığı kadar huzursuz olduğunu anlatıyor. Yakar oğlunun gay olduğunu öğrendiği anı şöyle anlatıyor:
“Üçümüz oturduk. Kız arkadaş konusunu açtık. Baktık sonuca varamıyoruz, eşimle flört dönemimizi anlattık. Dayanamadım, ‘Oğlum eşcinsel de olabilirsin. Sen bizim evladımızsın’ dedim. Önce inkar etti, sonra gözümün içine bakamadan, ‘Evet anne ben gay’im’ dedi. Yaşadığı kafa karışıklığını, bir erkeğe ilgi duyduğu için hissettiği suçluluk duygusunu, durumunu iki ay önce kabul ettiğini ve alışmaya çalıştığını anlattı.” 
Yakar, oğlunun 18 yaşına geldiğinde eşcinsellerin buluşma noktası Lambda Kültür Merkezi’ne gitmeye başladığını ve kendisinin de oğluyla Lambda’ya gitmeye başladığını anlatıyor. Yakar 2006’da Radikal ’de yayımlanan yazı dizisinde ailelere seslenen bir yazı yazarak eşcinsel çocuklara destek olmak gerektiğini vurgulamış. Yakar şu sözlerle devam ediyor: “2008’de iki anne Floransa’da, gay lezbiyen çocukları olan ailelerin toplantısına gittik. Çektikleri belgeseli getirdik, her gelene seyrettirdik. Biz de bir belgesel yapalım dedik. Yönetmen Can Candan belgeseli çekmeye istekli olduğunu söyledi. Yedi ebeveyn yaşadıklarımızı anlattık. Adını ‘Benim Çocuğum’ koyduk. Her aile çocuğuyla ilişkisini sorgulasın, aile olmak ne demek tekrar düşünsün. Amacımız homofobi ve transfobiyi kırmak.”
Haberin altıntı yapıldığı adres için tıklayın.

Tüm Yorumlar

İçinde Halen Daha Temiz Kalmış Bir Şeyler Saklayan Blog Sahibi "Gökhan elKhalisi" (:

Unknown

0   yorum

Yorum Gönder

Cancel Reply